Lassan sült csirkeszányak (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Lassan sütött, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a szárnyvégeket eltesszük és máshoz használjuk fel. A többi szárnydarabot edénybe tesszük. Szorosan lefedhető, sütőálló edényt válasszunk. A finomra vágott vörös- és fokhagymát, valamint a többi hozzávalót a szárnyakra öntjük és jól elkeverjük. Sóról szándékosan nem írtam, mert a szójaszósz sós. Az edényt lefedjük vagy szorosan alufóliába burkoljuk és 75 (hetvenöt) fokra, előmelegített sütőbe toljuk és 8 órát pároljuk. Salátát adjunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||