Mentás uborka raita (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Julcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi római kömény 0 0 0 0 0 0
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az uborkák végét vágjuk le és hámozzuk meg őket. Vágjuk félbe és a magjukat kiskanállal vagy karalábévájóval távolítsuk el. Reszeljük le és 15 percig hagyjuk az uborkahúst lecsepegni. Közben vágjuk a mentaleveleket apróra és keverjük az uborkával együtt a joghurtba. Jól hűtsük be és tálalás előtt sózzuk, majd a cayenni borssal meghintve tálaljuk.