Mentás uborka raita (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Julcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Az uborkák végét vágjuk le és hámozzuk meg őket. Vágjuk félbe és a magjukat kiskanállal vagy karalábévájóval távolítsuk el. Reszeljük le és 15 percig hagyjuk az uborkahúst lecsepegni. Közben vágjuk a mentaleveleket apróra és keverjük az uborkával együtt a joghurtba. Jól hűtsük be és tálalás előtt sózzuk, majd a cayenni borssal meghintve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||