Grillezett báránycomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Nyársforgató Jakab A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Húsvét, Buli, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Ez az étel, csak fedeles grillsütőben készíthető és számítsunk rá, hogy a parazsat is pótolnunk kell. A citromot szeleteljük vékonyra, a rozmaringágról húzzuk le a leveleket és kakukkfűvel és fahéjrúddal együtt keverjük a borba. Fektessük bele a báránycombot és időnként megforgatva, pácoljuk egy éjszakán át. A lecsepegtetett báránycombot fektessük grillrácsra. Gyenge parázs felett, a fedelet ráhajtva, süssük másfél-két órát, attól függően, hogy mennyire szeretjük a hús rózsaszínűen. Szeletelés előtt tíz percig pihentessük a húst, fólia alatt. Sok salátával és fóliás burgonyával tálaljuk. A megmaradt pácot szűrjük le és forraljuk be a felére, külön csészében adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||