Vegyes húskockák tasakban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Vágjuk a húsokat ujjbegynyi kockára, reszeljük le a zellert és a répát, a hagymákat metéljük finomra. Az összes hozzávalót keverjük el egy mély tálban és lefedve hagyjuk, egy éjszakán át pihenni, a hűtőben. Másnap, alufóliából, a szélét duplán behajtva, 8 zacskót készítünk. A húsokat és a levet egyformán elosztva belemerjük, majd a szabad szélét is duplán behajtva, lezárjuk. Nagy tepsire rakosgatjuk és vizet öntve alá, 200 fokra előmelegített sütőben két órát pároljuk. Mindenkinek egy zárt zacskót adjunk, hogy a finom illatokat érezze bontás közben. A finomra vágott petrezselymet külön tálkában kínáljuk mellé. Héjában sült burgonyát és sok salátát tálaljunk köretnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||