Joghurtos eperparfé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Tésztafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Az epret megtisztítjuk. A joghurtot, fél órára, szitába tesszük és lecsöpögtetjük. Az eper harmadát, a joghurtot és a mézet botmixerrel összekeverjük, majd a maradék, feldarabolt epret és a keményre felvert tejszínhabot, a masszába forgatjuk. Egy folpackkal kibélelt őzgerincformába simítjuk. A tetejét sűrűn beborítjuk babapiskótával. A fóliát ráhajtva mélyhűtőbe tesszük és kifagyasztjuk. Tálalás előtt, fél órával, a hűtőszekrény normál részébe tesszük, majd tálra borítjuk. Néhány szép eperszemmel, mandulalapocskával, citromfűlevélkékkel és tejszínhabrózsákkal díszítjük, majd meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||