Vaníliás tejszínkrémleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint fagylalt 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag tejszín ízü pudingpor 0 ? ? ? ? ?
1/2 dl fehér rum ? ? ? ? ? ?
1 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
6 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
igény szerint gyümölcs ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy deci tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet, a tejszínt és a cukrot, a csipet sóval és a kettévágott vaníliarúddal felforraljuk. A vaníliát kidobjuk és a tejes pudingport beleöntjük, majd kevergetve felforraljuk. Hagyjuk hűlni és ha már csak langyos, keverjük bele a rumot. Végül hűtsük be.
Jégbe hűtve tálaljuk. Díszítsük fagylatgombóccal, ízlés szerinti gyümölccsel és mentalevelekkel.