Vaníliás tejszínkrémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Egy deci tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet, a tejszínt és a cukrot, a csipet sóval és a kettévágott vaníliarúddal felforraljuk. A vaníliát kidobjuk és a tejes pudingport beleöntjük, majd kevergetve felforraljuk. Hagyjuk hűlni és ha már csak langyos, keverjük bele a rumot. Végül hűtsük be. Jégbe hűtve tálaljuk. Díszítsük fagylatgombóccal, ízlés szerinti gyümölccsel és mentalevelekkel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||