Banános halnyárs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Édes, Csípős, Meleg, Halak, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A tőkehalat vágjuk fel kétujjnyi kockára, csöpögtessük meg a citrom kicsavart levével és sózzuk meg. 20 percre tegyük hűtőbe. A banánt vágjuk hasonló méretű darabokra és tekerjük be a baconba. Váltakozva húzzuk beáztatott bambusznyársakra, a nyárs két végére tűzzünk egy-egy koktélparadicsomot. Sütés előtt kenjünk át a nyársakat vékonyan olívaolajjal és hintsük meg a fűszerkeverékkel. Gyenge parázs felett, forgatva süssük pirosra. Salátával és mandulás, mazsolás rizzsel kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||