Banános halnyárs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Édes, Csípős, Meleg, Halak, Húsfélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
4 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál Cajun fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
1 igény szerint koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tőkehalat vágjuk fel kétujjnyi kockára, csöpögtessük meg a citrom kicsavart levével és sózzuk meg. 20 percre tegyük hűtőbe. A banánt vágjuk hasonló méretű darabokra és tekerjük be a baconba. Váltakozva húzzuk beáztatott bambusznyársakra, a nyárs két végére tűzzünk egy-egy koktélparadicsomot. Sütés előtt kenjünk át a nyársakat vékonyan olívaolajjal és hintsük meg a fűszerkeverékkel. Gyenge parázs felett, forgatva süssük pirosra.
Salátával és mandulás, mazsolás rizzsel kínáljuk.