Zöldsaláta avokádóval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A zsenge cukkinit uborkagyalun felszeleteljük, kevés sóval összekeverjük és néha átforgatva, 20 percig állni hagyjuk. Tálalás előtt, az összezúzott fokhagymából, az olajból, a lime levéből és borsból öntet keverünk. A cukkinit, a salátát és a vékonyra szeletelt avokádót összeforgatjuk. Meghintjük a reszelt kecskesajttal és pirított rozskenyérrel vagy sós keksszel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||