Mogyorókrém kókuszfészekben (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: www.mesterszakacs.eu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Hozzávalók 4 személyre: Csokoládés mogyorókrém, avagy nutella házilag
Rumos kókuszgolyó
Mogyorókrém kókuszfészekben
![]() Csokoládés mogyorókrém, avagy nutella házilag A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd egészen finomra daráljuk. Gőz fölött a darabokra tördelt csokoládét, magas kakaótartalmút használjunk, a vajat és a, nem cukrozott, sűrített tejet felmelegítjük. Ha összeolvadt, hozzáadjuk a mogyorót és a porcukrot. Sima habos krémmé keverjük. Zárható üvegbe töltve, a hűtőben tároljuk felhasználásig. Rumos kókuszgolyó A kókuszreszelék harmadát szárazon megpirítjuk, majd összekeverjük a darált keksszel és a porcukorral. A meglangyosított rumban elkeverjük a kávét és a kakaóport, majd a lekvárral és a kekszes keverékkel összegyúrjuk. Diónyi adagokra osztjuk és a közepébe 2-3 szem rumos meggyet téve gombóccá formáljuk. A megmaradt kókuszreszelékbe forgatva, hidegen tálaljuk. Mogyorókrém kókuszfészekben A kókuszgolyó tésztáját ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd a közepébe mélyedést nyomunk. Beleforgatjuk a kókuszreszelékbe és behűtjük. Tálalás előtt, a közepébe, a mogyorókrémből rózsákat nyomunk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||