Húsvéti salátatál (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Húsvét, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A tojást keményre főzzük, majd megtisztítva apró darabokra vágjuk. A jégsalátát és az uborkát kockára, a retket félfőre, a paradicsomot félbe, az újhagymát vékony karikára vágjuk. Az összes hozzávalót egy tálba halmozunk és behűtjük. Tálalás előtt az olajból, az ecetből, sóval, borssal ízesítve öntetet keverünk és összeforgatjuk a saláta hozzávalóival. Ne előbb, mert sok levet ereszt. Egy tál közepére halmozzuk a salátát és körberakjuk, a hajszálvékonyra szeletelt, gusztusosan összehajtogatott sonkával és a tormából frissen reszelt kupacokkal. Húsvéti kalácsot szoktam mellé kínálni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||