Cantuccini-s krémdesszert (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A kekszet törjük apró darabokra de ne morzsára, szórjuk egy tál aljára. Locsoljuk meg az amarettó és gyümölcslé keverékével. A tojássárgáját gőz felett keverjük fehéredésig a cukor felével. Ha kihűlt keverjük a mascarponéhoz és a felvert tejszínhez. Kanalazzuk a felét a kekszre. Szórjuk a felkockázott barackot a krémre és simítsuk rá a maradék krémet. A vajat olvasszuk meg és a megmaradt cukrot belekeverve karamellizáljuk meg kicsit és pirítsuk meg rajta szeletelt mandulát. Szórjuk meg a krém tetejét a mandulával. Tálalás előtt hűtsük néhány órát. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||