Boros libapecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Márton nap, Hétvégi ebéd, Karácsony, Párolt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A libahúst sóval, borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajon, mindkét oldalát átsütjük. Kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékon megpirítjuk a felkockázott zöldségeket és a gombát. Felöntjük a borral, a libahúst visszatesszük, mellédobjuk a rozmaringot és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. A libadarabokat tepsibe tesszük, átkenjük a kevés langyos vízzel felhígított mézzel és kevés párolólevet aláöntve 200 fokos sütőben, negyed óra alatt pirosra sütjük. Közben a párolólét leszűrjük, a darabos részét bormixerrel áttörjük és annyi szaftot dolgozunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. A libapecsenyét a mártással és burgonyafánkkal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||