Májgaluskaleves gazdagon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Andika A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre: Májgaluskaleves gazdagon
Májgaluska
![]() Májgaluskaleves gazdagon A megtisztított hagymába szúrjuk a szegfűszeget. A többi, feldarabolt, hozzávalóval együtt fazékba tesszük, majd felöntjük bő liternyi vízzel. Puhára főzzük és a levet leszűrjük, a zöldségeket félretesszük. A lében puhára főzzük a zöldborsót, majd azt kivéve, a májgaluskát. A levesbe visszatéve, a feldarabolt zöldséget, a borsót és a májgaluskát, tejföllel és erős pistával díszítve tálaljuk. Májgaluska A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, mielőtt a tűzről levennénk keverjük bele a fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Hagyjuk kihűlni. A szikkadt zsemlét áztassuk vízbe, majd jól csavarjuk ki. A csirkemájat kaparjuk el vagy botmixerrel zúzzuk péppé, keverjük el a hozzávalókkal, ha szükséges, adjunk hozzá zsemlemorzsát, hogy kissé keményebb masszát kapjunk. Kiskanállal szaggassuk forró sós vízbe vagy levesbe és kis lángon főzzük készre. Kb. öt perc alatt megfő. Szárnyas erőlevesbe kitűnő betét, de hétvégi húslevesbe is tálalhatjuk, a szokásos főtt tészta helyett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||