Szójatepertő (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Teaparti, Kártyaparti , Uzsonna, Sült, Meleg, Hüvelyesek, Reform konyha, Sós Hozzávalók 4 személyre:
Előző este 1 l hideg vízbe áztassunk be a szárított szójakockát és rakjuk a hűtőszekrénybe. Másnap reggel öntsük le a levét, és öblítsük át. Tegyünk rá szójaízesítő fűszerkeveréket, majd töltsünk rá ugyanannyi tiszta vizet, mint amennyit leöntöttünk róla. Összerázva hagyjuk tovább pihenni felhasználásig. Legalább egyszer keverjük át, hogy a fűszerek felszívódása egyenletes legyen. A megdagadt szójakockát az áztatóvízzel együtt néhányszor megkeverve, fedő nélkül pároljuk, amíg a levét el nem fövi. Amikor már pezsegni kezd, öntsünk rá 3 dl olívaolajat és gyakran megkeverve nagy lángon pirítsuk világos pirosra. A tűzről levéve keverjük még egy darabig, amíg a maradék olajat felszívja. Vigyázzunk, hogy túl sokáig ne süssük, mert rágós lesz. A ropogósra sütött tepertőt melegen tálaljuk. Zöldhagymával, zöldpaprikával, paradicsommal vagy retekkel, télen pedig savanyúsággal fogyasztható, friss kenyeret adjunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||