Mexikói pulykacomb citromos bulgurral (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: 

Hozzávalók 4 személyre:

Mexikói pulykacomb citromos bulgurral
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
1 csomag mirelit mexikói zöldségkeverék ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Citromos bulgur
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csésze barna bulgur 0 12.3 1.3 75.9 18.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mexikói pulykacomb citromos bulgurral
A felhevített olajon átpároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a kockára vágott pulykacombot és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, a finomra vagdalt chilivel, sóval és borssal. Mindig csak kevés vizet öntve alá, majdnem puhára pároljuk, ekkor keverjük hozzá a zöldségeket és főzzük készre.

Citromos bulgur
A bulgurt leöntjük 2 csésze forrásban lévő sós vízzel, majd lefedve, negyedórát pihentetjük. Rácsavarjuk a citrom levét, meghintjük borssal, majd a finomra vágott petrezselymet és az olajat hozzáforgatjuk.