BBQ tarja (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Édes, Csípős, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A tarját ujjnyi vastagra vágjuk és gyengéden kiverjük. A fűszereket porrá őröljük, a narancs héját reszeljük le és a levét facsarjuk ki, majd a többi hozzávalóval együtt botmixerben simára törjük. A pácot a hússzeletekre kenjük és egyenként, két réteg alufóliába csomagoljuk. Pár órát hagyjuk pihenni, de a sütés előtt, egy órával vegyük ki a hűtőből. Fóliástul, öt percenként forgatva 20-25 percig süssük, majd vegyük le a fóliát és süssük a húsok mindkét oldalát pirosra. A fóliában keletkezett szaftot fogjuk fel és a hús mellé tálaljuk fel. Salátával, kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||