Grillezett császárhús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Göngyölt, Főtt, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A húst fazékba tesszük és mellédobjuk a fűszereket, ráöntjük a bort és a szójaszószt. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, kis lángon puhára főzzük. Ha szükséges, a levét kevés forró vízzel pótolhatjuk. A levében hagyjuk langyosra hűlni, majd lecsepegtetve és leszárítva, a bőrös oldalával kifelé, szorosan feltekerjük és konyha zsineggel gondosan körbekötjük. A főzőléből egy decit kiveszünk és a mézzel elkeverjük. Ha előző nap készítjük el a húst, a hűtőből, legalább egy órával a sütés előtt ki kell venni. Kezdetben magasabbra emelt grillrácson, forgatva süssük ropogósra a bőrös hústekercset, a sütés vége felé többször kenjük meg a mézes páccal. Felszeletelve tálaljuk, salátával és friss kenyérrel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||