Rántott pontyfilé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Sült, Sós, Meleg, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A halat kifilézzük, majd a filéket, a bőrig, sűrűn beirdaljuk. Ezután a halszeletek mindkét oldalát megsózzuk és egy órát állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk. A lisztes halat megforgatom a habosra felvert tojásban, végül meghempergetem a zsemlemorzsában és bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm. (Az első oldalát fedő alatt, a másikat már fedő nélkül sütöm.) Itatóspapírra vagy papírtörlőre teszem a megsütött szeleteket, hogy felszívja a felesleges olajat. Megmosott és karikákra vágott citrommal feldíszítem, vajas, petrezselymes burgonyával vagy petrezselymes párolt rizzsel és tartármártással tálalom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||