Birses-céklás kuszkusz saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel mellé, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Tésztafélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A céklákat jól megmossuk és szorosan alufóliába csomagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük. A kuszkuszt leöntjük, kétszeres térfogató sós, forrásban lévő vízzel. Lefedve állni hagyjuk. A birsbefőttet leszűrjük és az esetleges fűszereket eltávolítjuk. A lilahagymát finomra vágjuk és csipetnyi sóval átforgatjuk. A kuszkuszra öntjük az olajat és villával fellazítjuk. Ha minden kihűlt, a céklát kockára vágjuk És a hozzávalókat összeforgatjuk, közben borssal és a lime kicsavart levével ízesítjük. A lime háját ráreszelve díszítjük. Salátának is pompás, de hirtelen sült csirkemell vagy karaj mellé isteni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||