Feketeáfonya ketchup (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Szabadban, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a citrusok lereszelt héját, a finomra őrölt mustármagot, a lereszelt gyömbért, a sót és a borsot. Átforgatjuk az áfonyával és puhára pároljuk. Közben felöntjük a citrusok kicsavart levével és hozzáadjuk az apróra vágott, kimagozott chilit. Mártás sűrűségűre forraljuk, majd botmixerrel áttörjük. Szükség szerint borsozzuk, sózzuk, majd forrón üvegekbe töltjük. A tetejére állítva öt percig pihentetjük, majd hagyjuk kihűlni, így mehet a kamrába. Két hónapig ízvesztés nélkül eláll. Hamburgerhez, vadhúshoz illik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||