Gombás borjútokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát. A vékony csíkokra vágott borjúhúst átsütjük rajta. Megfűszerezzük és felöntjük a borral. Fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Puhára főzzük, ha szükséges a levét kevés vízzel pótoljuk. Végül összeforraljuk a tejszínnel és meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel. Galuskával vagy párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||