Sonkával és túróval töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Húsvét, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Fólia alatt nagy szeletekké verjük. Alufóliát olajjal megkenünk és a bacont ráterítjük. A közepére tesszük a csirkemellszeleteket. A vöröshagymát a túrót és a sonkát húsdarálón áteresztjük és rúddá formáljuk. A rúdra hajtjuk a csirkemellet, majd a baconnal összefogjuk. Végül az alufóliát szaloncukorszerűen rátekerjük. Tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Kicsit pihentetve, ferdén felszeletelve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||