Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Adri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Böjt, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal
Mazsolás, currys rizs
Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal A halhúst sózzuk, borsozzuk, majd a citromhéjjal és citromlével elkevert lébe áztatjuk. 20 perc múlva lecsepegtetjük és a lisztbe mártjuk. A forró olajban megsütjük. Serpenyőbe tesszük, a páclét és az alaplét ráöntjük. Összeforraljuk a tejszínnel és a félretett panírral megszórva átforraljuk. A mazsolás, currys rizzsel tálaljuk. Mazsolás, currys rizs A felhevített olajon a rizst megkapatjuk, majd a fűszerekkel elkeverjük és egy perc pirítás után, kétannyi vízzel felöntve felforraljuk. Ha a levét elfőtte, rászórjuk a mazsolát és kendővel lefedve, húsz percig pároljuk. Villával átkeverve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||