Tejszínes-citromos tökfőzelék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Böjt, Párolt, Édes, Savanyú, Hideg, Meleg, Sós, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített vaj-olaj keverékre dobjuk a finomra vágott hagymát. Megpároljuk és rászórjuk a citrom lereszelt héját és a finomra vágott kaprot. Összekeverjük, majd beleöntjük a citrom kifacsart levének a felét. Rádobjuk a gyalult tököt és jól átforgatjuk.Ha kissé összepárolódott, felöntjük az alaplével és roppanósra főzzük. Közben a borssal ízesítjük. Behabarjuk a liszttel elkevert tejszínnel, végül cukorral és a félretett citromlével ízesítjük. Rántott hússal, sült kolbásszal vagy önmagában tálaljuk. Hidegen pompás előétel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||