Császármorzsa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Reggeli, Uzsonna, Sült, Édes, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet összekeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Csomómentesre keverjük és legalább egy órát, de lehet egy éjszakát is, pihentetjük. A tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a cukor felét kikeverjük és a darás masszához adjuk, belekeverve a mazsolát is. A tojásfehérjét a cukor másik felével és csipet sóval habbá verjük, óvatosan a darás masszába forgatjuk. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, majd a masszát beleöntjük, ha összeállt az alja, fakanállal összetúrjuk és folyamatosan darabolva, kevergetve morzsásra sütjük. Állandó felügyeletet igényel, mert a cukor miatt könnyen megég. Tálaláskor porcukorral meghintjük és baracklekvárt kínálunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||