Kafta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Húsfélék, Zöldség, Meleg Hozzávalók 4 személyre:
Finomra vágjuk a petrezselymet, a mentát és a vöröshagymát. A fokhagymát összezúzzuk. Majd a finomra vágott hússal, az olaj kivételével, jól összegyúrjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 10 részre osztjuk és a nyársakra formázzuk. Közvetlenül sütés előtt olajjal bekenjük. Ha fanyársat használunk, egy órára áztassuk be. Süthetjük grillen, időnként forgatva, kb. 10-15 perc alatt lesz kész. Sütőben, tepsi szélére támasztva a nyársakat, 190 fokon. egyszer megfordítva, kb. 20 percig süssük. Pitával és sok salátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||