Kafta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Húsfélék, Zöldség, Meleg

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál libanoni hétfűszer keverék 0 ? ? ? ? ?
50 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
50 dkg báránylapocka 194 19.7 12.7 0.3 0 70
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Finomra vágjuk a petrezselymet, a mentát és a vöröshagymát. A fokhagymát összezúzzuk. Majd a finomra vágott hússal, az olaj kivételével, jól összegyúrjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 10 részre osztjuk és a nyársakra formázzuk. Közvetlenül sütés előtt olajjal bekenjük.
Ha fanyársat használunk, egy órára áztassuk be.
Süthetjük grillen, időnként forgatva, kb. 10-15 perc alatt lesz kész. Sütőben, tepsi szélére támasztva a nyársakat, 190 fokon. egyszer megfordítva, kb. 20 percig süssük.
Pitával és sok salátával tálaljuk.