Ukrán káposztasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Köretek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Savanyú, Édes, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál ecet (10%-os) 0 ? ? ? ? ?
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyalult káposztát, az apróra vágott hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt répát és a finomra metélt kaprot összeforgatjuk. 1 deci vízben elkeverjük az ecetet, a cukrot és a sót, ha feloldódott, a zöldségekre öntjük. Néhányszor átforgatva, hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt az olajjal megcsepegtetjük.
Grillezett, bundázott vagy szárazabb sült húsok mellé akár köretnek is adhatjuk.