Fűszeres pác baromfihoz (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Pácok 
Cimkék: Pácok, Buli, Szabadban, Tárcsa, Grillsütő, Sós

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csapott mokkáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 csapott mokkáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fokhagymát lereszeljük, majd a páchoz valókat alaposan összekeverjük. A kicsontozott csirkecombot, a csíkokra vágott csirke vagy pulykamellet, esetleg csirkeszárnyat beleforgatjuk a pácba és egy éjszakán át hagyjuk állni.
Másnap gondosan lekapargatjuk a pácot. A maradék pácba 1-2 evőkanál vizet keverünk. A húsokat grillrácson vagy roston megsütjük, közben a páclével kenegetjük.