Kakaóscsiga (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Buli, Húsvét, Töltött, Csőben sült, Édes, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
3 dl langyos tejben, két teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, ha felfutott, a liszttel, a tojássárgákkal, csipetnyi sóval dagasztani kezdjük, közben belefolyatunk 10 dkg olvasztott, de nem meleg vajat. Ha az edény falától elválik háromnegyed órát, meleg helyen kelesztjük. Közben a maradék tejben feloldunk 4 evőkanálnyi cukrot és a vaniliáscukrot. 10 dkg vajjal habosra keverjük a kakaóport és a maradék cukrot. Kelesztés után téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, rákenjük a kakaós masszát, majd feltekerjük, mint a bejglit és 2 ujjnyi szeletekre vágjuk. 2 dkg vajjal kikenünk egy tepsit és a megmaradt, megolvasztott vajjal körbekenve a tekercseket, nem túl szorosan egymás mellé téve, a tepsire, rakosgatjuk. 20 percig még kelesztjük, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, fél órára, ekkor a cukros tejjel meglocsoljuk és a hőmérsékletet 150 fokra visszavéve, még negyed órát sütjük. Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||