Pizzaszósz 1. (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Zöldség, Párolt

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 tubus sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
kevés bors 0 0 0 0 0 0
1 csapott kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 csapott kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon finomra, de az a legegyszerűbb ha leturmixoljuk. Kevés olívaolajon pároljuk meg és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Kis lángon addig főzzük amíg sűrű nem lesz. Várjuk meg amíg kihűl és kenjük az elősütött tésztára. Ez az adag egy nagyobb pizzára elég.