Kapros-mézes mustármártás (Hajókonyha recept)
Elkészítési idő:
10 perc
Munkaidő:
10 perc
A recept nehézségi foka:
2
Helye a tartalomjegyzékben:
Mártások
Cimkék:
Mártások
,
Főétel mellé
,
Sós
,
Hideg
,
Sütés nélkül
,
Főzés nélkül
Hozzávalók 4 személyre:
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 dl olívaolaj
901
0
99.6
0
0
0
1 csokor
kapor
0
3.7
0.8
10.2
2.2
0
ízlés szerint
konyhasó
0
0
0
0
0
0
ízlés szerint
bors
0
0
0
0
0
0
10 evőkanál
fehérborecet
?
?
?
?
?
?
10 evőkanál méz
327
0.4
0
81
0
0
10 evőkanál
mustár
169
5.7
6.4
22
0
0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mustárt elkeverjük a mézzel és az ecettel, majd belekeverjük az olajat. Sóval, borssal és finomra vágott kaporral ízesítjük.
Grillezett húsok kísérője.