Édes-savanyú mártás (Hajókonyha recept)
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:
Mártások
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Édes, Savanyú, Hideg, Zöldség
Hozzávalók
4 személyre:
|
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 dl
ketchup |
109 |
2.1 |
0.4 |
24 |
0 |
0 |
4 evőkanál
rizsecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
3 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
1 evőkanál
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hozzávalókat botmixerrel jól elkeverjük és tálalás előtt jól behűtjük.
|