Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Adventi püspökkenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Advent, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
50 dkg teljes kiőrlésű liszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
12 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
2.2 adag tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csomag élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
15 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
5 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
5 dkg kandírozott narancshéj ? ? ? ? ? ?
5 dkg kandírozott citromhéj 0 ? ? ? ? ?
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrushéjakat, a mazsolát, a citromhéjat és a fahéjat elkeverjük a rummal és egy éjszakán át hagyjuk pihenni. 5 deka vajat és cukrot félreteszünk.
A tésztához a meglangyosított tejet és a kézmeleg vajat, a többi hozzávalóval könnyű tésztává dolgozzuk. Fél órát hagyjuk kelni. Hozzágyúrjuk a gyümölcsöket. Sütőpapírral bélelt formában újabb fél órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben 175 fokon kb. 40 percig sütjük. A forró püspökkenyereket bekenjük forró vajjal és barna cukorból készült porcukorral vastagon meghintjük. Szeletelés előtt ismét meghintjük porcukorral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)