Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almás vagdalt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kiskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott és kicsumázott almákat lereszeljük, majd a darált marhahússal, a tojással és sóval összegyúrjuk. Ujjnyi kolbászokat formázunk a húsmasszából és a felforrósított olajban pirosra sütjük. A megmaradt olajba beleszórjuk a cukrot és beleöntjük a bort, majd a kolbászokat visszatéve, fedő alatt, csendesen, 10 percig főzzük.
Főtt szélesmetélttel és párolt zöldséggel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)