Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Egyszerű sült csirkecomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál sültcsirke fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
4 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
1/2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és a sóval, tepsibe tesszük, majd aláöntjük a bort és az olajat. Fóliával szorosan lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A fóliát levéve, a szaftjával locsolgatva kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Zöldséges párolt rizzsel ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)