Padlizsánsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánt hámozás nélkül szeleteljük fel, majd besózva hagyjuk állni fél órát. Közben a kefírbe keverjük a finomra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát, a mustárt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lecsöpögtetett padlizsánokat az olajban aranybarnára sütjük és a mártással rétegenként leöntve behűtjük. Grillezett csirkemell kitűnő körete, de pirítóssal önállóan is megállja a helyét. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||