Halnyárs padlizsánnal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A citromok levét kicsavarjuk, zúzott fokhagymával, borssal és a finomra aprított zöldfűszerekkel elkeverjük, majd beleforgatjuk az ujjnyi kockákra vágott, előzetesen besózott halfilét. Egy órára tegyük hűtőbe. Közben a padlizsánt szeljük ujjnyi karikákra és besózva tegyük ferde deszkára, hogy kesernyés leve kicsöpögjön. A koktélparadicsomokat félbe, a paprikát ujjbegynyi darabokra vágjuk. Végül lecsöpögtetjük a halat és a padlizsánt, a padlizsánkarikákat negyedeljük és a hozzávalókat váltakozva nyársra húzzuk. A citromos páclébe belekeverjük az olajat és a kész nyársakat tíz percre beleáztatjuk. Grillrácson többször megforgatva és a páccal kenegetve 10-12 perc alatt megsütjük. Pita kenyeret kínáljunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||