Sajtos krumpliszendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Göngyölt, Főtt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
20 dkg füstölt sajt (zalai) 60 2.8 2.9 5.1 0 11
4 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
4 csokor kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Enyhén sós vízben félpuhára főzzük a krumplit. Amikor langyosra hűlt, meghámozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Mindegyiket vízszintesen 3 darabra vágjuk, 2-2 szelet füstölt sajtot helyezünk beléjük, megsózzuk és megborsozzuk. A krumplikra tekerjük a bacont, 1-1 ág kakukkfüvet helyezünk rájuk, fogvájóval megtűzzük, és kivajazott tepsiben, 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.