Virslis burgonya resztelve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát kockára vágva megfőzzük, de jó a maradék főtt burgonya is. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a zsiradékon megpirítjuk a felkarikázott virslit. Ezt is kiszedjük és a zsiradékban megpároljuk a finomra metélt hagymát, ha megpárolódott, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a főtt burgonyát és kicsit pirítjuk, belekeverjük a pörcöt és a virslit. Fűszerezzük sóval, borssal erős paprikakrémmel. Néhányszor átforgatjuk, majd forrón tálaljuk. Kovászos uborkát és kenyeret adhatunk mellé. Hideg reggeleken, tökéletes napindító. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||