Tárkonyos csirkeaprólékleves gazdagon (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint tárkony 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
1 csomag csirkeaprólék ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeaprólékot és a csirkemellet bő vízben felteszem főni. Beledobom a vöröshagymát és a fokhagymát, megfűszerezem, majd fél óra csendes forralás után a feldarabolt zöldségeket is. Ha minden megpuhult, a csirkemellet kiveszem, kicsontozás után, apró kockákra vágom és visszateszem a levesbe, melyet közben a tejfölben elkevert liszttel behabartam. Közvetlen tálalás előtt belekeverem a finomra vágott tárkonyt, de ezzel már nem forralom. Tálalás előtt a főtt hagymákat dobjuk ki.
Ha bőségesebben akarjuk asztalra adni tehetünk bele csipetkét vagy vajgaluskát.