Pulykaragu leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Karácsony, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A feldarabolt pulykanyakat és a szárnyból eltávolított csontokat, a zúzával bő két liter sós, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni. Két órát kis lángon forraljuk. Közben a felkockázott pulykaszárnyat a felforrósított vajon megpirítjuk, rádobjuk a vékony csíkokra vágott répaféléket és a zellert, ezekkel is összepirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és néhányszor átkeverjük. Rászűrjük a pulyka alaplevet és felforraljuk, beledobjuk a hagymákat, az apró kockára vágott zúzát és ha szeretjük a pulykanyakat. Amikor majdnem puha a zöldség, a felszeletelt gombát és a zöldborsót is hozzáadjuk. Készre főzés előtt vajgaluskát szaggatunk bele. Tálalás előtt belekeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt, de ezzel már nem forraljuk. Petrezselyemzölddel bőségesen megszórva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||