Savanyú becsinált leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Buli, Macskajajra, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott sertéscombot a felhevített olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kis darabokra metélt zöldségeket és átpirítjuk. Felöntjük bő liternyi vízzel és sózva, borsozva puhára főzzük. A lángot eloltva, beleöntjük a tejföllel simára kevert tojássárgáját és citromlével savanykásra ízesítve jól elkeverjük. Tálalás előtt szórjuk meg finomra aprított petrezselyemzölddel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||