Savanyú becsinált leves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Buli, Macskajajra, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
40 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott sertéscombot a felhevített olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kis darabokra metélt zöldségeket és átpirítjuk. Felöntjük bő liternyi vízzel és sózva, borsozva puhára főzzük. A lángot eloltva, beleöntjük a tejföllel simára kevert tojássárgáját és citromlével savanykásra ízesítve jól elkeverjük. Tálalás előtt szórjuk meg finomra aprított petrezselyemzölddel.