Görög lencseleves (Soupa fakés) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Julcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Savanyú, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A lencsét két órára beáztatom. A paradicsomot forró vízbe mártom és a héját lehúzom, majd felaprítom, a hagymát apróra vágom. A lencsét leszűröm és egy fazékban hideg vízben felteszem főni. Mikor felforrt, hozzáadom a paradicsomot, a hagymát, a szétnyomott fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a rozmaringot és két kanálnyi olívaolajat. Sózom, borsozom és készre főzöm. Tálaláskor ecettel ízesítem, asztalra adhatjuk langyosan is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||