Rizses garnélasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dorka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1.5 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
3 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
40 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
igény szerint koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rákot, a zöldborsót és a rizst főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. A zöldségeket vágjuk apróra, a újhagymát zöldjével együtt. A majonézből, a fehérborral, citromlével, sóval, borssal ízesítve keverjünk mártást, Az összes hozzávalót forgassuk bele, majd salátalevéllel bélelt tálba halmozzuk és paradicsomgerezdekkel díszítve, jól behűtve tálaljuk.