Húsos burek (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
40 dkg lapocka (sertés) 286 17.5 23.9 0.3 0 72
40 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
4 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl szóda 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húsokat daráljuk meg. A finomra vágott hagymát pirítsuk meg két evőkanál olajon, majd öntsünk rá fél deci vizet és süssük zsírjára. Dobjuk rá a darált húsokat és folyamatos kevergetés mellett süssük fehéredésig. Hagyjuk hűlni, majd keverjük össze sóval, borssal és a tojások sárgájával, majd forgassuk össze a csipetnyi sóval habbá vert tojásfehérjéket. Egy olajjal kikent tepsibe terítsünk három réteg, egyenként olajjal megkent, réteslapot. Kenjünk rá a húsos masszából, majd ismét réteslapok következnek, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére réteslap kerüljön. Nyersen vágjuk kockára, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Fél órát süssük, majd öntsük le a szódavízzel. Még tíz percig hagyjuk a sütőben.
Magában vagy salátával tálaljuk.