Húsos burek (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A húsokat daráljuk meg. A finomra vágott hagymát pirítsuk meg két evőkanál olajon, majd öntsünk rá fél deci vizet és süssük zsírjára. Dobjuk rá a darált húsokat és folyamatos kevergetés mellett süssük fehéredésig. Hagyjuk hűlni, majd keverjük össze sóval, borssal és a tojások sárgájával, majd forgassuk össze a csipetnyi sóval habbá vert tojásfehérjéket. Egy olajjal kikent tepsibe terítsünk három réteg, egyenként olajjal megkent, réteslapot. Kenjünk rá a húsos masszából, majd ismét réteslapok következnek, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére réteslap kerüljön. Nyersen vágjuk kockára, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Fél órát süssük, majd öntsük le a szódavízzel. Még tíz percig hagyjuk a sütőben. Magában vagy salátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||