Padlizsános pirítós (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Rakott, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánt vágjuk keresztben fél centis szeletekre, majd sózzuk be. hagyjuk pihenni fél órát és öblítsük le. Hagyjuk lecsepegni és két evőkanál olajon, a szeletek mindkét oldalát süssük aranybarnára. A maradék olajat keverjük el az oreganóval, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal. A kenyérszeleteket pirítsuk meg, kenjük be a fűszeres olajjal, terítsük rájuk a padlizsánt, a tetejére halmozzuk a kockára vágott sajt, paradicsom keveréket és csepegtessük meg a maradék olajjal. Grillben vagy sütőben süssük, amíg a sajt megolvad. Forrón tálaljuk, bazsalikomlevelekkel díszítve. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||