Töltött olajbogyó rántva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Ascoli-ból származó olajbogyót használjunk. Ez jóval nagyobb, mint a hagyományos fajta, általában magozva kapható. Szupermarketekben lehet fellelni, ha találunk, tárazzunk be néhány üveggel. Daráljuk le a kolbászt és a borjúhúst, majd süssük barnára a felhevített vajon. Öntsük hozzá a bort és a húsalaplét, majd keverjük bele, a szintén ledarált, szalonnát. Szórjuk rá a szerecsendiót és óvatosan sózzuk, mert több hozzávaló is sós. kevergetve pároljuk, majd süssük zsírjára. Ha a végén túl sok zsiradék lenne alatta öntsük le egy részét. Hagyjuk langyosra hűlni a húskeveréket és dolgozzuk össze egy tojással, a reszelt parmezánnal, a finomra metélt petrezselyemmel és két-három kanál zsemlemorzsával. A masszát habzsákból töltsük az olívák üregébe, majd hagyományos módon lisztbe tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk őket. Középforró olajban 10 perc alatt süssük aranybarnára. Előételnek vagy borkorcsolyának tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||