Slambuc kagylólevese (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Slambuc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Halak, Meleg nyári napokra, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint sajt 273 9 24.5 5 0 0
igény szerint kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
2 kg kagylóhús 78 14.4 2.2 3 0 50
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
5 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
5 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
3 db sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, a fűszereket, majd ráöntjük a paradicsomlét, a zöldségalaplét és a bort. Összeforraljuk és egy órát főzzük. Ekkor beleborítjuk a megtisztított kagylóhúst és 5 percig főzzük. Ezzel elkészült a levesünk.
Sajtos pirítóssal tálaljuk.