Szicíliai halleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Adri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Buli, Szabadban, Bogrács, Sós, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Lehetőleg vegyes halat válasszunk, ne egyféléből készítsük és hekket ehhez az ételhez felejtsük el. Tengeri sügért, süllőt, esetleg skorpióhalat vegyünk. A kagylóból is érdemes kétfélét használni. Két evőkanál olajon pároljuk át a finomra vágott hagymát és két gerezd fokhagymát. Tegyük hozzá a felcsíkozott polipot és tintahalat, valamint a feldarabolt halakat. Rövid sütés után öntsük fel a borral és a kézzel összenyomkodott konzervparadicsommal. Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk és dobjuk bele a végén kicsit bevágott chilit. Csendes tűzön főzzük húsz percig. Közben a kagylókat süssük át a maradék fokhagymával ízesített olajon. Amelyik nem nyílt ki dobjuk el, a többit, a garnélával együtt adjuk a leveshez. Két perc forralás után tálalhatjuk. Pirított kenyeret tálaljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||