Flamand marharagu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Hideg téli napokra, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Buli, Csőben sült, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Ezt az ételt, ha lehet, vastag falú, öntöttvas fazékban készítsük el. A húst vágjuk a pörkölthúsnál nagyobb darabokra, majd a kis részletekben süssük, a vaj-olaj keverékben barnára. A finomra vágott hagymát, kevergetve, pároljuk, a sütés után megmaradt, zsiradékban puhára. A húst és a hagymát rétegezzük a fazékba, közben a rétegeket sózzuk, borsozzuk, a fűszereket is adjuk hozzá, majd öntsünk rá annyi barna sört, amennyi ellepi. Lassú tűzön forraljuk fel, majd lefedve tegyük 180 fokos sütőbe. Három órát süssük. Vegyük ki a sütőből, a levéből vegyünk ki egy merőkanálnyit, morzsoljuk bele a mézeskalácsot, adjuk hozzá az ecetet és visszaöntve a fazékba, kis lángon, fedő nélkül főzzük, a szaft besűrűsödéséig. Főtt vagy tört burgonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||